עמוד הבית > התקנת מנדפים > מנדף למסעדה
מנדף למסעדה
התאמה אישית של מנדף היא אחד התנאים החשובים ביותר עבור הפעלה תקינה של מסעדה. ההתאמה קובעת את ביצועי הנידוף, את האפקטיביות של הפעולה וגם את צריכת האנרגיה. התאמה תבטיח התמודדות עם כל סוגי הלכלוך היוצאים מתוך המטבח. מעבר לכך, יש מגוון סוגים של מנדפים ולכן רק באמצעות התאמה אישית ניתן לאתר את המוצר האידיאלי עבור המסעדה.
מנדפים לפי הזמנה כוללים מסננים עוצרי טיפות והם מתאימים גם עבור סינון וקליטת ריחות בישול או אדי שמן. המנדפים מותקנים לפי דרישות הלקוח ותוך התחשבות בתנאי הסביבה, האוורור והצרכים המיוחדים של המטבח. בנוסף, יש סדרה שלמה של מפוחים לפינוי עשן אותם רצוי להתקין במטבחים גדולים. המפוחים מתאימים לאוורור תעשיתי או מסחרים והם עומדים בהצלחה בבדיקות מכון התקנים.
טיפים לבחירת מנדף למסעדה
הנה כמה טיפים שיכולים לעזור בעת בחירת מנדפים ובמהלך התאמתם לצרכיי המסעדה:
- תו תקן – התקנת מנדף במסעדה איננה עיניין של מה בכך, על המנדף המותקן במסעדה, חובה לעמוד בתו תקן מחמיר. מנדפים מבית היוצר של אוטמי זקין, הם מבית היוצר של טובי הספקים והיצרנים בארץ.
- משקע אלקטרוסטטי- מטבח העוסק בצליית בשר, עישון בשר או דגים וגם טיגון והקפצות דורש התקנה של משקע אלקטרוסטטי במקום מסנן השקים. עם זאת, במקרה כזה נדרש גם שטח התקנה גדול יותר.
- התקנה- אי אפשר לנצל את תכונות המנדף למסעדה מבלי להקפיד על התקנת מנדפים מקצועית. השאיפה צריכה להיות יצירת קשר עם חברה איכותית המסוגלת לבצע התקנה בכפוף לדרישות התקן.
מנדף למסעדה ללא ארובה
היתרון העיקרי של מנדף למסעדה ללא ארובה הוא חיסכון במקום. כאשר משתמשים במנדפים מן הסוג הזה, ניתן לחסוך במקום מאולץ ולהקדיש אותו לצרכים אחרים של המסעדה. ספציפית בתחום המזון, המשמעות היא גם ניצול אופטימאלי של המטבח לטובת התמודדות עם סוגים שונים של דרישות. בין היתר, אפשר לראות את היתרונות של מנדפים ללא ארובות בבתי קפה, מסעדות יוקרתיות וגם חדרי אוכל תעשייתיים.
מלבד החיסכון במקום, היתרון של מנדף למסעדה ללא ארובה הוא גם חיסכון בהוצאות. את ההוצאות ניתן לחסוך בגלל שהמנדף נבנה ללא הכנה מיוחדת של מערכת אינסטלציה וגם ללא צורך בשבירת קירות. כאשר מרכזים את כל היתרונות יחד תחת קורת גג אחת, מבינים מדוע מנדף כזה הוא נוח ומומלץ כמעט לכל מקום.
מנדפים למסעדות
התנאי החשוב ביותר עבור ניצול היתרונות של מנדפים למסעדות הוא להתאים אותם לדרישות הרגולציה. במילים אחרות, התקנת המנדפים במסעדות מבוצעת מלכתחילה כדי שהעסק יקבל רישיון. לכן, אם רוצים להשוות בין סוגים שונים של מנדפים צריך לבדוק באיזה מהם מותר או אסור להשתמש.
הנה למשל כמה שיקולים שיכולים להיות רלוונטיים עבור בחירה נכונה יותר של מנדפים למסעדות:
א. מידות המקום והשטח הפנוי – השיקול העיקרי לבחירת מנדפים הוא כאמור מידות המקום והשטח הפנוי. אם אין הרבה מקום, סביר להניח שהמנדפים ללא ארובה יספקו את הפתרון היעיל ביותר.
ב. חוזק המנדפים – מנדפים טובים אמורים לעמוד בעומס רב לכל אורך שעות היום. כאשר המנדפים חזקים ואיכותיים, יש גם סיכוי גבוה יותר לכך שהם יתפקדו בצורה יעילה וחסכונית עבור בעלי המסעדה.
ג. התאמה למקרי חירום – מנדפים שפועלים בצורה טובה בשעת חירום מספקים התראה על דליקות, התלקחות או מקרים קשים אחרים. מבחינת בעלי מסעדות, זה בפני עצמו תנאי חשוב לבחירת המנדפים.
לסיכום, סוגים שונים של מנדפים מאפשרים כיום לעמוד בדרישות העסק ולקבל עבורו רישיון. אם רוצים לחסוך במקום, ניתן לבחור באופציה של מנדף למסעדה ללא ארובה. במקביל, כדאי להתייעץ עם אנשי מקצוע כדי להכיר את האפשרויות שעל הפרק.
מנדפים לבתי קפה ומאפיות
גם בבתי קפה ומאפיות יש צורך במנדפים. כמובן ניתן להתאים את המנדפים לגדלים המתאימים, הרי בדרך כלל בתי קפה בעלי שטח קטן יותר ממסעדות. כאשר מדובר בהאם בכלל כדאי להתקין, התשובה היא מיידית. כל עוד יש אפייה, בישול או חימום בבית העסק יש צורך במנדפים, אחרת העשן והריחות יצטברו ויהיה קשה להיפטר מהם לאחר יום עבודה ארוך. ההמלצה היא להיעזר במנדפים וארובות בהתאמה לעסק שלכם, אך לא לשכוח מהחשיבות של הציוד על הבטיחות והבריאות של העובדים. אנו שמים דגש על מערכות סינון אוויר בנוסף למנדפים. מוזמנים להתייעץ איתנו לקבלת פיתרון מותאם אישית.
מנדפים למסעדה זה אנחנו
בחברת אוטמי זקין בע"מ ישמחו ללוות אתכם במהלך בחירת מנדף למסעדה לשימוש תעשייתי או מסחרי. יש לנו את הרקע והניסיון הדרושים על מנת לבחור יחד איתכם מנדף בהתאמה אישית. השאירו פרטים באתר או צרו קשר בהקדם עם אחד מנציגי החברה המובילה בישראל.