ארובה היא רכיב חיוני בכל מסעדה, שבעלי מסעדות לוקחים כמובן מאליו. אך תתפלאו איך הארובות מסייעות בהוצאת עשן, ריחות וחום מהמטבח, ומבטיחות סביבת עבודה נעימה ובטוחה לצוות וללקוחות המסעדה. תחזוקה נכונה ובחירה נכונה של ארובה יכולות להבטיח את פעילותה התקינה לאורך זמן ולמנוע בעיות בטיחותיות.
איך לבחור ארובה למסעדה?
ההמלצה היא לשים לב לגודל המטבח וגודל המסעדה עצמה. אם מדובר במסעדה גדולה יש לתכנן מערכת סינון אוויר בנוסף לארובות עצמן. תשימו לב שאיכות האוויר נשארת תקינה גם במהלך בישול ושהייה של מספר רב של לקוחות ואנשי צוות. החומר ממנו עשויה הארובה ואיכן היא מותקנת חשובים לא פחות. ממומחים בהתקנה ותחזוקה של ארובות יוכלו לייעץ לכם מה יכול להתאים לעסק, גם במידה ויהיה צורך בהרחבת המקום בהמשך.
טיפים לתחזוקה לאורך זמן
יש לנקות את הארובה באופן קבוע, לפחות פעם בחודש, על מנת למנוע הצטברות של לכלוך, שומן ופיח. ניתן לבצע ניקוי עצמי באמצעות מברשות מיוחדות, או להזמין שירות ניקוי ולבדוק את הארובה באופן תקופתי, לפחות פעם בשנה, על מנת לוודא שהיא תקינה ואין בה סדקים, חורים או נזקים אחרים.
התקנת מפוח יכולה לשפר את זרימת האוויר בארובה ולמנוע הצטברות של עשן וריחות. שימו לב שיש להשתמש בחומרים מתאימים בעת בניית או תיקון ארובה, כגון לבנים עמידות בחום או נירוסטה.
איכות אוויר תורמת לאיכות האוכל והחוויה במסעדה
כפי שציינו בעבר, מערכות סינון אוויר וארובות נחוצות ומשפיעות על איכות האוויר, אך שימו לב שכאשר איכות האוויר נחותה ויש עשן ואבק באוויר, איכות האוכל והמנות עצמן יורדות. לאורך זמן העובדים לא יחושו בטוב, לכן ישנן תקנות בנושא ויש להקפיד לבצע אותן. גם השימוש במנדפים יכול לעשות שינוי משמעותי במטבח, גם מבחינת הריחות והאדים היוצאים במהלך הבישול.