עמוד הבית > התקנת מנדפים
התקנת מנדפים
המנדף הוא אחד מהכלים החשובים ביותר בכל מטבח מוסדי באשר הוא. תפקידו של המנדף הוא לסלק את אדי הבישול ועשן הגריל מהמטבח דרך תעלות האוורור, מבלי לסכן את בריאות העובדים, תוך צמצום הסיכוי למפגעי תברואה ובטיחות. ללא מנדף המותקן בהתאם לתקנים המקובלים בתחום, שקיבל את אישור שירותי הכבאות, לא ניתן לקבל רישיון עסק.
התקנת מנדפים חשובה לא רק לפני פתיחת מסעדה חדשה אלא גם במקרים שבהם המטבח שינה את הייעוד שלו. כך, לדוגמה, ניתן במידת הצורך לבצע הוספה של מערכות סינון, לשנות את המיקום של המנדף הקיים, לשפר את ספיקת האוויר של המפוח או להחליף את המפוח במפוח שונה ועוד.
דוגמאות לסוגי מנדפים
- מנדף כימי – משמש לעיתים במקומות עם חומרים מסוכנים ונדיפים.
- מנדף ביולוגי – מיועד לסנן ולנקות אוויר מחומרים אורגניים וביולוגיים.
- מנדף מעוצב – עם תכנון אסתטי, יכול לשמש בסביבות עבודה הדורשות מתקן נקי ומסודר.
- מנדף חד צדדי – סוג של מנדף שסופק כדי לנקות אוויר בכיוון אחד.
- מנדף דו צדדי – מנדף היכול לשנות כיווניו ולנקות אוויר בכיוונים שונים.
התקנת מנדף לפי תו תקן
למנדף יש תפקיד חשוב ומשמעותי (ולמעשה, הוא אף מהווה כאחד התנאים לקבלת רישיון העסק), מהסיבה הזאת, ההמלצה היא לא להתפשר על טיבה ואיכותה של ההתקנה, כאשר חשוב לוודא שהיא עתידה לעמוד בתקנים המחמירים ביותר בתחום – מה שיכול להעיד הן על האיכות והן על הבטיחות.
כך יוצא, כי בבואכם לבחור חברה המציעה שירות של התקנת מנדף, ההמלצה תהיה לוודא שאותה החברה מקפידה לבצע את עבודתה בהתאם לתו התקן אשר נקבע עבור המטרה. אנו בחברת אוטמי זקין פועלים בהתאם לתקן הבינלאומי NFPA 96 ולתו התקן הישראלי 1001 חלק 6 – המשמעותיים והחשובים ביותר בתחום.
שימוש במנדפים בעסקים ותעשיות
מנדף למטבח – שימוש במטבחים תעשייתיים ובבתי מטבח, על מנת להסיר עשן ושמנים מהאוויר.
מנדף לתעשייה – מיועד לשימוש במפעלים ובמערכות תעשייתיות, לסינון חומרים מזיקים ונדיפים.
מנדף למסעדות ובתי קפה – שימוש בבתי קפה ומסעדות, על מנת לשדרג את איכות האוויר בסביבה הפומבית.
מנדף למעבדות – לשימוש במעבדות ובסביבות עבודה בהן יש צורך בסנן להסרת חומרים מזיקים ואוויר נקי.
מנדף למסדר חדרים – שימוש בחדרים פנימיים, משרדים וחללים נפרדים לסינון ושדרוג איכות האוויר.
מנדף לתחנות עבודה – שימוש בתחנות עבודה בהן רצוי לשמור על אוויר נקי וסביבה בטוחה.
מנדף למערכות קירור – לשימוש במערכות קירור ואווירות הדורשות סניפון של חומרים מסוימים מהאוויר.
מנדף לאירועים – התאים לשימוש באולמות אירועים וחללים גדולים לניקוי ושדרוג איכות האוויר במהלך אירועים.
חשיבות התקנת מנדפים על ידי חברה מקצועית בלבד
ישנם בעלי עסקים בתחום המזון והמשקה המעוניינים באופן טבעי לחסוך כמה שיותר כסף בזמן הקמת העסק ולכן במקום לפנות לגורמים מקצועיים, מתנסים בעצמם בהתקנת מנדפים. מדובר בטעות מרה שעלולה להיות כואבת וזאת מכיוון שכפי שציינו, התקנת מנדף בצורה לא מקצועית עלולה להוביל לכך שהמסעדה לא תוכל לקבל את רישיון העסק הנכסף.
בנוסף לכך, כאשר לא בוצעה התאמה מושלמת בין סוג המנדף, ממדיו, עוצמת השאיבה שלו ושאר המאפיינים לצרכי המטבח, עלול להיווצר מצב ביש שבו המטבח יתמלא בעשן לעתים קרובות וניחוחות הבישול יעזבו את המטבח ויתפשטו ברחבי המסעדה.
במקרים רבים מסעדות נאלצו לסגור את דלתיהן מכיוון שמנדף חלש מדי הוביל לכך שהאווירה במקום היתה פשוט בלתי נסבלת. מעבר לכך, התקנת מנדף בצורה רשלנית וללא התאמה לצרכי המטבח עלולה להסתיים באסון. מנדף לא מתאים או התקנה לא איכותית עלולים להגדיל את הסיכוי לדליקות ושריפות וכן להגדיל את הסיכוי לכוויות כתוצאה מטפטוף של שומנים בטמפרטורה גבוהה על העובדים במקום.
איך מתבצעת התקנת מנדפים?
התקנת מנדף אמורה להתבצע ע"פ שלבים- כאשר, יש לא מעט פרמטרים אותם צריכים לקחת בחשבון בהליך ההתקנה ובין היתר: הקפדה על בחירת מיקום בגובה הנכון והמתאים ביותר, חיבור המנוע לתעלת האוורור, מיקום של מכסה המנוע, הנחת התעלה ועוד…
מהסיבה הזאת, אם אתם שוקלים לבצע את ההתקנה באופן עצמאי, כדאי שתבינו תחילה את היקף העבודה ומה היא דורשת ממכם – מידע אשר ככול הנראה יוביל אתכם להבנה, שרק חברה מקצועית ומנוסה, תהיה ערוכה לבצע את ההתקנה בצורה איכותית ונכונה.
אוטמי זקין – התקנת מנדפים ברמה אחרת
אם אתם מעוניינים לקבל פרטים נוספים על התקנת ואחזקת מנדפים למטבחים ומסעדות, אתם מוזמנים ליצור קשר עם אנשי המקצוע המומחים של חברת אוטמי זקין, הפועלת בתחום משנת 2004. נציגי החברה זמינים עבורכם בטלפון