עמוד הבית > איך למנוע דליקה במטבח תעשייתי
איך למנוע דליקה במטבח תעשייתי?
הדרך הכי טובה למנוע דליקה במטבח תעשייתי היא להתקין מערכת סינון אוויר ולאחר מכן לדאוג לתחזוקה שוטפת של המנדפים. בגלל האינטנסיביות שמאפיינת את הפעילות בתוך המטבח התעשייתי ואת הטמפרטורות הגבוהות באזורי הבישול, הטיגון והאפייה, מערכות מן הסוג הזה לא רק מחויבות בהתקנה על פי החוק – אלא גם עשויות להציל חיים.
איך בוחרים מערכת סינון אוויר?
מערכות סינון אוויר נבחרות לאחר התייעצות עם בעלי מקצוע שמגיעים מהתחום ומכירים אותו. בשלב הראשון, בודקים למשל מה קובע התקן לגבי שילוב מערכות סינון אוויר במטבחים תעשייתיים מסוימים ומה זה אומר מבחינת ההתאמה שלהם לצרכים של קהל היעד והלקוחות. בשלב השני, מתאמים את ההתקנה עצמה ומקבלים הנחיות תחזוקה עבור המערכת ועבור המנדפים.
החשיבות למנדפים במטבח תעשייתי
סיכוני הדליקה במטבח התעשייתי נגרמים בגלל מגוון הכלים וחומרי הגלם, דרכי הכנה שונות של המזון או חוסר זהירות מצד צוות לא מיומן. בשביל למנוע הצטברויות שומנים ולצמצם את הסיכון לדליקות, צריך לנקות את הצטברויות אדי השומן בתעלות האוורור. למעשה, טיפול נכון במנדפים וכמובן בסוגים שונים של מערכות סינון אוויר יכול למנוע את רוב הדליקות במטבח התעשייתי הממוצע.
מה עושים במהלך הבישול?
הדרך למנוע דליקה במטבח התעשייתי עוברת בהכשרת אנשי הצוות. במסגרת הכשרה כזו, יש פעולות שאותן לבצע עוד תוך כדי הבישול:
- הפעלת מערכות סינון אוויר
- הפעלת מנדפים בצורה תקינה
- ניקוי מערכת סילוק השומנים
- גילוי נקודות הכשל וטיפול בהן
כיצד יודעים שיש סיכון גבוה להתלקחות ודליקה במטבח התעשייתי?
התקנת מערכות סינון או מנדפים היא כאמור רק חלק מתוך מערכת שיקולים רחבה יותר. מבחינת בעלי מטבחים תעשייתיים או אנשים שעובדים בהם, הדגש צריך להיות על זיהוי כמה שיותר מוקדם לסיכונים מסוג התלקחות או דליקה. בהקשר הזה, כדאי למשל לשאול מתי בפעם האחרונה בוצע ניקוי מערכת המנדפים והתעלות. כמו כן, יש לברר איפה נמצא המאוורר, עד כמה הוא נגיש לבדיקה תקופתית והאם נמצאת עליו הצטברות שומן.
האחריות על התקנת ותחזוקת מערכות סינון ומנדפים
בעוד בעלי המקצוע שאחראיים על המטבח צריכים גם לקחת אחריות על התחזוקה, חברה מקצועית חיצונית יכולה לקחת על עצמה את נושא התקנת המנדפים ומערכות הסינון. בשביל לוודא התאמה בין סוג המנדפים לבין סוג מערכות הסינון, מתייעצים עם בעלי מקצוע שמגיעים מהתחום ומכירים אותו. לאחר מכן, מבררים איפה מתחילות תעלות הסינון, מה התוואי שלהן מבחינת שיפוע האם יש במטבח תכנית של מערכת התעלות לשעת חירום.
מה עושים במקרה התלקחות אש?
קיימים מקרים שבהם ניסיונות שונים למנוע דליקה או התלקחות לא זוכים להצלחה. במקרים אלו של התלקחות קיימת במטבח התעשייתי, הדבר הראשון שצריך לעשות הוא לחנוק את האש ולנסות למנוע אספקת החמצן אל תוך האש. במקביל, יש לדאוג לפינוי המטבח התעשייתי ולהפעיל את מערכות ההתראה והקריאה אל כוחות הכיבוי.
משתלם להשקיע בתחזוקת המטבח התעשייתי!
שמירה על הרצפה נקייה ויבשה והימנעות מעישון עוזרים לצמצם את הסכנה להתלקחות. כמו כן, יש לדאוג לתחזוקה והתקנה של מערכות סינון אוויר ומנדפים. בנוסף, אפשר להתייעץ עם בעלי מקצוע מנוסים.