מובילים בניקיון מנדפים במטבחים

אוטמי זקין - התקנה תחזוקה וניקיון מנדפים

מנדף ביולוגי – כל המידע על מנדפים ביולוגיים

יש לא מעט מקומות עבודה כמו מעבדות, מפעלים ומכונים שונים, אשר עושים שימוש בחומרים ביולוגיים אשר עלולים לסכן הן את הסביבה והן את העובדים. מהסיבה הזאת, במקומות אלו נהוג לעשות שימוש באמצעים שונים אשר בכוחם להפחית את הסיכונים ולשמור על הבטיחות של העובדים. מנדף ביולוגי מהווה את אחד מהאמצעים הנפוצים והיעילים ביותר עבור אותה המטרה.  
מנדף ביולוגי

מה זה מנדף ביולוגי?

מנדף ביולוגי ( Biosafety Cabinet) נועד על מנת להפחית את רמת הזיהום במעבדה ולאפשר יצירת אזור עבודה סטרילי, תוך מתן הגנה מרבית הן לעובד והן לסביבה.
פעולת המנדף מתאפשר בזכות זרימת האוויר באותה היחידה הביולוגית.
קיימים מספר סוגים שונים של מנדפים ביולוגיים, כאשר, ההבדלים ביניהם טמונים באופן זרימת האוויר במידת ההגנה אותה הם מספקים.

איך עובד מנדף ביולוגי?

עבודת המנדף הביולוגי מתבססת כאמור על זרימת אוויר ביחידה – כאשר אופן זרימת האוויר מתבסס על 3 פעולות שונות:

  • בפעולה הראשונה, מתבצעת למעשה הזרמת אוויר, אשר יוצאת מהחלק הקדמי של היחידה, אל עבר הגריל הקדמי. האוויר נשאב משם אל עבר המפוח ולמעשה, בצורה שכזאת יוצר שכבת הגנה.
  • הפעולה השנייה של המנדף כוללת הזרמת אוויר כלפי מטה, האוויר עובר דרך מסנן ייעודי אל עבר אזור העבודה והגנה בצורה המיטבית על המוצר שבתוך המנדף.
  • הפעולה השלישית, היא הזרמת אוויר דרך מסנן לצורך הגנה על הסביבה.

בדיקת מנדף ביולוגי לפי תקן?

קיימת חשיבות גבוהה לבצע בדיקה תקופתית של מנדף ביולוגי, כאשר, הבדיקה אמורה לכלול בדיקה של רמת הניקיון באותו המנדף ולהתבצע בהתבסס על תקן 12469 EN. תקן נוסף עליו יש להתבסס הוא תקן ישראלי בדיקת מנדפים – ת"י 1839 – בטיחות במעבדות – מנדפים.
בדיקת מנדפים מורכבת מ-4 פעולות, אשר כל אחת מהן נחשבת לפעולת חובה לצורך השלמת הבדיקה והן:

  • בדיקה של מהירות זרימת האוויר במסנן
  • בדיקת מהירות הזרימה החזיתית
  • בדיקה של כיווני זרימת העשן
  • בדיקת חדירות INTEGRITY

בנוסף, ישנן בדיקות נוספות אשר מוגדרות כבדיקות רשות והן:  בדיקה של ניקוי המנדף ורמת הניקיון, בדיקת טמפרטורה, בדיקת התאורה, בדיקה של הפרשי לחצים ועוד..

מה כולל תהליך ייצור מנדפים ביולוגיים?

משטח העבודה של מנדפים ביולוגיים חייבים להיות עשויים מחומר חזק ועמיד כמו פוליפרופילן או נירוסטה, אשר אמור להתאפיין ביציבות גבוהה.
בהליך ייצור המנדפים, קיימת חשיבות גבוהה לשים דגש על פרמטרים כגון: בחירה ברכיבים שהינם חסכוניים באנרגיה, שילוב של טכנולוגיה מתקדמת כמו מסך חכם אשר מספק התראות לגבי הצורך בהחלפה של חלקים.
אלמנט חשוב נוסף הוא כמובן מסנן ה-HEPA , אשר מיקומו במנדף אמור לאפשר לו לבצע את פעולתו בצורה המיטבית.

איך מתבצעת בניית מנדף ביולוגי?

כאמור, ניתן למצוא מנדפים ביולוגיים מסוגים שונים,  כאשר בניית המנדף תהיה תלויה במידה רבה בסוג המנדף.
נהוג לסווג את המנדפים ל-3 קבוצות שונות:

  • קבוצה ראשונה – בקבוצה זו, הפתח הקדמי של המנדפים יהיה פתוח, כך שזרימת האוויר תתבצע מהחדר כלפי פנים. קיימת אפשרות להרכיב על הפתח מכסה, עם כפפות או בלעדיהן.
  • קבוצה שניה – במנדפים המסווגים לקבוצה זו, הפתח הקדמי יהיה פתוח וזרימת האוויר בתוך המנדף תהיה בצורה למינרית אנכית. האוויר במנדפים אלו עובר סינון דרך מסנן HEPA.
  • קבוצה שלישית – מנדפים הסוגיים לקבוצה זו מתאפיינים בתאי כפפות באטימות גבוהה. גם האוויר הנכנס וגם זה היוצא עוברים הליך סינון דרך מסנן HEPA.

כמובן, שהמשותף לכלל המנדפים הביולוגיים בשלושת הקבוצות, טמון בעובדה שהבנייה אמורה להתבסס על הליך תכנון קפדני ועל שימת דגש על כל הפרטים – קטנים כגדולים.

מספר זה הינו מספר וירטואלי, שהוא חלק משירות תוכן המופעל על ידי זאפ גרופ בע"מ ומפנה את המתקשר לבית העסק.
משתמש העושה שימוש במספר הווירטואלי, מסכים כי החברה תהא רשאית לשמור את מספר הטלפון ממנו התקשר, לכלול אותו במאגר מידע או ליצור באמצעותו קשר עם המשתמש, וכן כי המספר עשוי להשתנות מעת לעת.

מספר הטלפון הרגיל של בית העסק הוא
03-9221986